Cum mentinem site-ul WordPress securizat

Un site web securizat te scapa de foarte multe probleme si batai de cap inutile. In cazul WordPress, mentinerea in siguranta acestuia este foarte simpla si nu necesita cunostinte avansate.

Este deja mai mult decat dovedit faptul ca, platforma WordPress este sigura. Aceasta platforma dispune de mai multe instrumente care asigura integritatea sa intr-un mod planificat si organizat. Dar, de fiecare data este mai bine sa previi decat sa stai ulterior sa repari.

Ce face un site in WP sa fie mai sigur?

Exista mai multe actiuni specifice pentru a spori securitatea unui site în WordPress. Iata câteva dintre recomandarile pe care le poti aplica:

  • Nu instala teme sau pluginuri care provin dintr-o sursa nesigura;
  • Implementeaza politici de securitate in fisierul .htaccess;
  • Sterge fisierele inutile sau instalari de WP pentru teste sau invechite;
  • Adauga reguli de securitate in fisierul robots.txt;
  • Include politici de blocare si diminuare a spammerilor;
  • Obtine un certificat SSL de la furnizorul tau de hosting.

Copii de rezerva (backup)

Prima si cea mai importanta regula de siguranta in orice situatie este de a avea o copie de rezerva. Protejati baza de date si alte aplicatii care asigura functionarea site-ului. Majoritatea furnizorilor de gazduire web ofera posibilitatea de a realiza copii de siguranta a datelor.

Scanare periodica

Scanarea intregului site este prima modalitate de a corecta toate erorile constatate; WPScan este un instrument excelent pentru acest tip de actiune. Folosindu-l des se pot preveni unele posibile brese de securitate.

Actualizare WordPress

Cel mai simplu mod de a-ti face WordPress-ul mai sigur este actualizarea acestuia. Se poate seta si actualizarea automata a pluginurilor si temelor sau poti opta pentru abonamente de mentenanta WordPress de la compania care-ti ofera serviciile de gazduire web.

Pastrarea WordPress, a plugin-urilor si a temelor sale la cea mai recenta versiune este primul pas pe care trebuie sa il faceti pentru a mentine siteul in siguranta. Actiuni simple, cum ar fi inlocuirea utilizatorului “admin”, ajuta la cresterea sigurantei site-ului dvs.

Tu cum iti pastrezi siteul si datele in siguranta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *