Cum imi conectez la Shopify domeniul inregistrat prin HOSTGATE

Shopify ofera o gama completa de solutii e-commerce, care sunt esentiale unei magazin online si implicit produselor sau serviciilor dvs.

Cand creati un cont pe Shopify, acesta poate fi accesat prin subdomeniul pus la dispozitie de catre Shopify. De exemplu, daca ati construit un cont cu numele „numedomeniu”, puteti introduce http://numedomeniu.myshopify.com intr-un browser, iar site-ul dvs. web construit pe platforma respectiva va fi afisat.

Evident ca se doreste ca in momentul in care cineva introduce numele dvs. de domeniu inregistrat prin HOSTGATE, sa apara site-ul construit la Shopify. In afara de numele de domeniu, vei avea nevoie si de un serviciu de hosting, pentru a putea face modificari in zona de DNS si de a avea acces la servicii de e-mail asociate domeniului tau.

In cele ce urmeaza, o sa-ti aratam cum faci setarile necesare in zona de DNS astfel incat domeniul tau sa pointeze/sa se conecteze la Shopify.

Pasul 1. Conectati-va la contul dvs. de Cpanel si cautati DNS Zone Editor;

Pasul 2. Click Manage in dreptul domeniului pentru care vrei sa faci setari in DNS; 

Pasul 3. Dupa ce ati apasat Manage, va trebui sa modificati cateva inregistrari, in functie de domeniul pe care doriti sa il utilizati la Shopify:

(a) Pentru a utiliza domeniul numedomeniu.ro dar si www.numedomeniu.ro, trebuie editate urmatoarele inregistrari in zona DNS:

– numedomeniu.ro ar trebui sa pointeze catre 23.227.38.65
– CNAME pentru www.numedomeniu.ro ar trebui sa fie directionata la shops.myshopify.com

Pentru a edita o inregistrare DNS, faceti clic pe EDIT >> introduceti noua valoare >> faceti clic pe SAVE RECORD:

Dupa ce ati facut aceste modificari in zona DNS va trebui sa acordati cateva ore pentru propagarea in DNS.

Hostgate ofera servicii de inregistrare domenii RO la doar 7.99EUR anual, dar si solutii de hosting incepand de la doar 0.99EUR lunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *